Recept Andijviepakketjes gevuld met champignons

Blancheer de andijviebladeren 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak hierin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes en doe ze dan bij de ui. Verkruimel de boterhammen en roer deze samen met het losgeklopte ei en de kruiden door het championmengsel. Verdeel het mengsel over de andijviebladeren en vouw deze dicht als een envelop. Leg de enveloppen in een ovenvaste schaal samen met een laagje kooknat en dek de schotel af. Plaats de schotel 30 minuten in het midden van een op 190 graden voorverwarmde oven. Lekker met een bechemelsaus.

Ingrediënten

12 andijviebladen
zout
klontje boter
1 ui
1 teen knoflook
250 g champignons
3 oude volkoren boterhammen zonder korst
1 ei
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn