Recept Andere mosselen en rissoto

Fruit in een zeer ruime pan de ui 3 minuten zachtjes in de boter. Bak de risotto al roerend mee tot de korrels rondom met boter zijn bedekt. Voeg de wijn toe en verwarm al roerende tot de wijn is opgenomen. Voeg nu de bouillon en saffraan toe, breng alles aan de kook en kook de rijst zachtjes 10 minuten. De mosselen en de broccoli toevoegen en kook de rijst zachtjes tot het vocht is opgenomen. Roer het gerecht af en toe door. Schep de garnalen en naar smaak peper door het gerecht en laat alles afgedekt nog 3 minuten staan. Bestooi het gerecht met peterselie en serveer direct.

Ingrediënten

300 gr. risotto
1 fijngehakte ui
40 gr. boter
1 dl. witte wijn
10 dl. visbouillon
1 envelopje saffraan
500 gr. gewassen mosselen
400 gr. broccoliroosjes
200 gr. gepelde garnalen
3 eetlepels fijngehakte peterselie
wat peper