Recept Amsoi op z’n Javaans

Kook de rijst op de uw bekende wijze en was de amsoi, snij ze klein en laat ze goed uitlekken. Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier. Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe en roerbak de blokjes vlees om en om lichtbruin.

Pel nu het sjalotje en de knoflook en hak beide fijn. Voeg de ui en knoflook toe en laat ze nu 2 tot 3 meebakken. Doe de amsoi ook in de pan met de ketjap en het bouillonblokje en roerbak alles al omscheppende in 5-7 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en serveer het geheel met de gekookte rijst.

Tip: voor de vegetariërs onder ons: vervang het nasivlees door gemarineerde blokjes tahoe of Oosterse quorn!

Ingrediënten

500 gr. amsoi van de toko
200 gr.nasivlees
2 el. olie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 el. ketjap manis
1 bouillonblokje
wat zout en zwarte peper
ongeveer 200 gr. witte rijst