Recept Amandel kerriesoep

Breng 3/4 liter water aan de kook, en los de bouillonblokjes op, neem van het vuur af en roer er de melk onder. Smelt nu in een andere pan de boter en roer er de kerriepoeder onder, laat dit een half minuutje bakken. Roer er dan de bloem door, en al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden soep is en roer er dan de gemalen amandelen door. Dan in een droge pan de geschaafde amandelen lichtbruin roosteren. Neem nu de eidooier en meng er 3 eetlepels soep door. Dit al roerende aan de hete soep toevoegen, let op:  de soep niet meer laten koken. Roer er nu de bieslook en peterselie door, breng op smaak met peper en zout. En als laatste de room erdoor roeren, dan de soep in borden scheppen en bestrooien met de geschaafde amandel.

Ingrediënten

150 gr. blanke gemalen amandelen
2 kruidenbouillonblokjes
half zakje geschaafde amandelen
3 dl.melk
25 gr. boter
25 gr. bloem
halve tl. kerriepoeder
1 el. fijngesneden bieslook
2 el. fijngesneden peterselie
1 ei
beetje room
peper en zout