Recept Allerheiligenbrood

Doe de gist in een kom en roer er de melk door. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten. Roer er 100 gr bloem door. Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt. Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven. Kneed alles tot een zacht, glad deeg. Werk er de vruchten en suiker door. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 200 graden . Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt.

Ingrediënten

15 gr. verse gist of 2 tl. gedroogde gist
3 dl.  lauwe melk
550 gr. bakkersbloem
1 losgeroerd ei
50 gr. gesmolten boter
anderhalve tl. zout
anderhalve tl. gemalen kaneel
snufje geraspte nootmuskaat
200 gr. rozijnen
100 gr. krenten
50 gr.  kleingesneden oranjesnippers
50 gr.  fijne witte suiker.