Recept Algerijnse gevulde eierkip

Snijd  of rasp de ui heel fijn. Doe de olie en de ui in een pan. Maak de vulling met het gehakt, 1 ei, de amandelpoeder, de kaneel, de peper en het zout. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en gebruik de helft van dit mengsel om de kip te vullen. Naai de kip dicht en braad haar in een pan in enkele minuten aan alle zijden aan. Voeg dan 1 glas water toe en laat de kip op middelmatig vuur ongeveer 40 minuten braden. Ontdoe de eieren alleen van hun eiwit door een gaatje van ongeveer 1 cm te maken in de bovenkant van de eierschaal en vervang het eiwit door de rest van de vulling. Leg de eieren voorzichtig rondom de kip in de pan en laat het geheel in nog 20 minuten op zacht vuur gaar worden. Serveer de kip met de eieren eromheen.

Ingrediënten

1 scharrelkip
300 gr. biologisch rundgehakt
9 scharreleieren
100 gr. amandelpoeder
1 flinke ui
3 el. olijfolie
wat  kaneel
zout en peper