Recept Aardbeien met kwarktaartje

Cake:
Splits de eieren en klop de eiwitten met 1 eetlepel koud water en snufje zout stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker en de vanillesuiker toe. Spatel er een voor een de eidooiers er doorheen. Zeef de bloem, de maïzena en de bakpoeder over het deeg en spatel het er doorheen. Giet het deeg in een bakvorm en bak de cake in 25- 30 min in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat de cake goed afkoelen.

Aardbeien semi freddo:
Plet de aardbeien met een vork. Meng de poedersuiker met citroensap en de mascarpone tot een smeuïge massa. Meng er de geprakte aardbeien doorheen. Haal de afgekoelde cake uit de vorm en maak vorm goed schoon. Snij een mooie rechte horizontale dunne plak van de cake. Doe de helft van het mascarpone mengsel in de vorm, leg er de plak cake op, besprenkel met limoncello. Daarna de rest van het mascarpone mengsel eroverheen en plaats 1,5 uur in de diepvries, totdat het half bevroren is.

Passievruchten kwarktaartje:
Laat de gelatine in koud water weken. Pureer de perziken met een staafmixer.Verwarm de perziksiroop en knijp de gelatine blaadjes uit en los deze al roerend op in de warme siroop. Iets laten afkoelen. Kwark, gelatine mengsel, perzik puree, en suiker door elkaar roeren. Slagroom stijf kloppen en door kwark mengsel scheppen. Koekjes verkruimelen met een vijzel en door gesmolten boter mengen. Vier kleine bakvormpjes bekleden met bakpapier. Koekjesmengsel over de bodempjes verdelen en aandrukken met bolle kant van een lepel. Daarna kwarkmengsel verdelen over de vormpjes en glad strijken. Passievruchten opensnijden en het vruchtvlees eruit scheppen. Als laagje verdelen over de 4 vormpjes en het geheel tenminste een half uur in koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen, met een omgekeerd klein glaasje een rondje in het midden drukken. Voorzichtig leegscheppen met klein lepeltje. Zet het glaasje er weer goed in terug. En vul deze met een beetje warm gemaakte cointreau. Plakje semi fredo ernaast, cointreau aansteken en serveren.

Ingrediënten

Cake:
2 eieren
zout
40 gr.suiker
half zakje vanille suiker
25 a 30 gr. bloem
25 gr. maïzena
halve tl. bakpoeder
Semifreddo:
225 gr. aardbeien
90 gr. poedersuiker
250 gr. mascarpone
sap van een halve citroen
scheutje limoncello
Passievruchten kwarktaartje:
3 blaadjes witte gelatine
150 gr. verse perziken in stukjes zonder vel
30 ml. perzik siroop
125 gr. volle kwark
75 gr. witte basterdsuiker
75 ml. slagroom
75 gr. almondkoekjes
25 gr. gesmolten boter
5 passievruchten
wat cointreau