Recept Aardappelschotel uit Zuid-Amerika

Was de aardappels en kook ze 10 minuten in de schil en laat staan in het kookvocht. Na een half uur met koud water spoelen, en in partjes snijden. De partjes in een pan met boter en olijfolie bakken tot ze goudbruin zijn.Marineer het rundvlees in olijfolie, ui, knoflook en rozemarijn. Braad het aan in een grote pan en laat het met de rode wijn een kleine drie kwartier stoven Verwarm nu de oven voor op 200 graden en grill het vlees kort zo’n 8 minuten. Snij de groenten grof en roerbak deze en maak dit af met wat kookvocht en het bouillonblokje. Tip: lekker met mayonaise, sambal en piccalilly!

Ingrediënten

1500 gr. biologisch rundvlees
1 takje rozemarijn voor de smaak
een handje rozijnen
2 soeplepels mandarijnenlikeur
een scheutje rode wijn
1 rode ui
wat olijfolie
zout en peper
4 tenen knoflook
10 mooie, gave aardappels
300 gr. tajerblad
300 gr. amsoi
300 g.paksoi
1 bouillonblokje