Recept Aardappelomelet met geroosterde pepers

Rooster de pepers boven de gasvlam tot het vel begint te blaren. Doe ze in een afgesloten plastic zak. Laat ze nog 20 minuten nastomen. Verwijder, als ze afgekoeld zijn, het vel onder koud stromend water.

Klop nu de eieren met room, zout en peper door elkaar. Voeg de aardappelschijfjes, uienringen en peterselie toe. Verhit de olie in een koekenpan met ovenbestendige steel en giet het eimengsel in de pan. Bak  het ongeveer 5 minuten op een middelmatig vuur.

Plaats de pan daarna in een voorverwarmde oven op 170 graden en laat de omelet nog zo’n  7 minuten garen. Serveren met plakjes geroosterde peper. Kan ook koud worden geserveerd

Ingrediënten

2 zoete, rode pepers
4 eieren
150 ml room
theelepel zeezout
1/4 theelepel zwarte peper
500 gr. aardappels, geschild en in dunne plakjes
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
3 el. gehakte verse peterselie
2 el. olijfolie