Recept Aardappelburgers met kipvulling

Meng de ui, knoflook, eieren, zout en peper, kurkuma, 1 snufje kaneel en peterselie door de fijngeprakte aardappels. Strooi wat bloem over een plat werkvlak en spreid daar het aardappelmengsel over uit. Vorm er een soort ‘balk’ van, van 30 cm lang, 7 cm breed en 5 cm hoog. Als het mengsel te slap blijkt te zijn, voeg dan wat bloem toe. Maak vervolgens een geul over de hele lengte van de balk.
Meng een snufje kaneel, wat zout en de cayennepeper door de kip en verdeel de kip over de geul. Maak de geul dicht door het aardappelmengsel eroverheen te vouwen en snijd de balk dan in ca. 12 schijven. Haal de schijven door de bloem. Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan en bak de burgers 3 minuten aan beide kanten. Tip:Lekker met een groene salade!

bron: kook en recepten site

Ingrediënten

1 kilo aardappels, geschild, gekookt en fijngeprakt
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eieren
zout en peper
1 theelepel kurkuma
2 snufjes kaneel
half bosje fijngehakte peterselie
250 gram kipfilet, gekookt en in kleine stukjes
1/2 tl cayennepeper
bloem
olie