Recept Aardappel-Courgetteschotel met ham

Courgettes in plakjes snijden en de ham in reepjes. Boter verhitten en de ham 2 minuten bakken. De courgette, aardappelen en wijn toevoegen. Met de deksel op de pan in 8 minuten gaar koken. De grill voorverwarmen op de hoogste stand. De maizena met 3 el koud water tot een glad papje roeren. Melk aan de kook brengen en al roerend de maizena toevoegen tot er een gebonden saus ontstaat. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Peterselie erboven fijn knippen. Basilicum en peper erdoor roeren. Saus door het aardappel-cougettemengsel scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Overdoen in een ovenschaal en in het midden van de grill in 5 minuten lichtbruin laten kleuren.

Ingrediënten

750 g courgettes
250 g gesneden ham
25 g boter
750 g voorgekookte aardappelen
1 dl droge witte wijn
2 el maizena
2 dl melk
100 g geraspte oude kaas
6 takjes peterselie
2 tl basilicum
zout
peper