Recept Aardappel bacon salade.

3 uur van te voren:
Kook de krieltjes in ieder geval 3 uur voor de tijd beetgaar, zodat ze niet helemaal uit elkaar vallen en laat ze dan afkoelen. Kook gelijktijdig de eieren tot ze hardgekookte zijn. De rest kunt u het beste doen voor u de salade gaat klaar maken. Halveer de krieltjes en snij de eieren in grove stukken. Snij de paprika’s en de appels in blokjes en snij de radijs in dunne plakjes.

Knip 3 eetlepels selderij en 5 eetlepels bieslook fijn. Zoek een paar mooie bladeren van de sla uit en leg deze apart en scheur de rest in handzame stukken. Doe de mosterd, 3 eetlepels bieslook, het uitgeperste teentje knoflook, de crème fraîche, mayonaise, en naar smaak peper en zout in een schaal en meng dit goed door elkaar.

Garneer 4 borden met de achter gehouden hele slabladeren. Bak de bacon in een pan uit en snij ze daarna in reepjes. Meng de krieltjes, paprika, appel, selderij, radijs, de uitgelekte ananas en de sla goed door de saus. Schep de salade op de slabladeren en garneer het geheel met de eieren en de warme baconreepjes. Verdeel het restant van de bieslook over de vier borden.

Tip: serveer bij deze salade Belgisch boerenbrood van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

500 gr. mooie krieltjes
wat verse selderij
wat verse bieslook.
150 gr. plakjes bacon
1 krop sla
1 teentje knoflook.
1 rode en groene paprika
4 eieren
1½ dl. crème fraîche.
2 zoetzure appels
1 bosje radijs
2 el. mayonaise.
1 blikje ananasstukjes
peper en zout.
1 el.mosterd.